Dokumenty Do Pobrania

Poniżej linki do dokumentów w formacie PDF

Standardy mięsa wołowego

Pierwszy polski standard elementów handlowych został opracowany na podstawie międzynarodowego globalnego standardu EKG/ONZ (UNECE) wydanego przez Europejską Komisję Gospodarczą Organizacji Narodów Zjednoczonych w Genewie.

Standard jest dostępny w wersji pdf, w języku polskim i trzech innych językach.

Nazwy elementów są podane ponadto w języku hiszpańskim i chińskim. 

Wersja po angielsku

ECE/TRADE/326/Rev.2
(Revised 2015 version)

Wersja po polsku

Revised version

Wersja po francusku

Revised version

Wersja po rosyjsku

Revised version

Standaryzacja jakości kulinarnej wołowiny

Zachęcamy także do zapoznania się z dokumentem pt. Zalecane wytyczne w zakresie jakości kulinarnej wołowiny Europejskiej Komisji Gospodarczej Organizacji Narodów Zjednoczonych (EKG/ONZ/UNECE)

W opracowaniu tego dokumentu współpracowała polska Fundacja International Meat Research 3G Foundation (IMR3GF)(IMR3GF). Fundacja wdraża te wytyczne w Polsce.