Krzyżowa okrywa
(2091)
Krzyżowa okrywa jest przygotowywana z krzyżowej
(2090) poprzez oddzielenie mięśnia M. gluteobiceps
wzdłuż naturalnego spojenia.
Wymaga dookreślenia:
● tłuszcz zachowany lub usunięty,
● zewnętrzna gruba tkanka łączna
(omięsna) oddzielona lub zachowana.
Film Instruktarzowy z Rozbioru
Elementy Zasadnicze
Goleń (1680)
viewBox="0 0 711 278" style="enable-background:new 0 0 711 278;" xml:space="preserve"
Szponder Środkowy (1694)
viewBox="0 0 711 278" style="enable-background:new 0 0 711 278;" xml:space="preserve"
Mostek (1643)
viewBox="0 0 711 278" style="enable-background:new 0 0 711 278;" xml:space="preserve"
Udziec z kością (1503)
viewBox="0 0 711 278" style="enable-background:new 0 0 711 278;" xml:space="preserve"
Łopatka z kością komplet (1621)
viewBox="0 0 711 278" style="enable-background:new 0 0 711 278;" xml:space="preserve"
Krzyżowa (2090)
viewBox="0 0 711 278" style="enable-background:new 0 0 711 278;" xml:space="preserve"
Rostbef z kością i polędwicą (1550)
viewBox="0 0 711 278" style="enable-background:new 0 0 711 278;" xml:space="preserve"
Rozbratel z Kością (1617)
viewBox="0 0 711 278" style="enable-background:new 0 0 711 278;" xml:space="preserve"
Kark z kością (1630)
viewBox="0 0 711 278" style="enable-background:new 0 0 711 278;" xml:space="preserve"
Polędwica z warkoczem (2150)
viewBox="0 0 711 278" style="enable-background:new 0 0 711 278;" xml:space="preserve"
Łata (2200)
viewBox="0 0 711 278" style="enable-background:new 0 0 711 278;" xml:space="preserve"
Antrykot z okrywą i kością (1604)
viewBox="0 0 711 278" style="enable-background:new 0 0 711 278;" xml:space="preserve"