Polędwica z warkoczem
(2150)
Polędwica z warkoczem jest przygotowywana z tylnej ćwierćtuszy i jest odrywana w jednym kawałku od powierzchni brzusznej kręgów lędźwiowych oraz bocznej powierzchni biodra. Mięsień M. psoas minor pozostaje na miejscu.
Wymaga dookreślenia:
● pokrywa tłuszczu zachowana lub usunięta,
● zewnętrzna gruba tkanka łączna
(omięsna) oddzielona lub zachowana,
● M. iliacus (przyległy do M. psoas minor)
zachowany lub usunięty.
Film Instruktażowy z Rozbioru
Cięcia z tego elementu
Polędwica bez warkocza (2160)
viewBox="0 0 711 278" style="enable-background:new 0 0 711 278;" xml:space="preserve"
Elementy Zasadnicze
Goleń (1680)
viewBox="0 0 711 278" style="enable-background:new 0 0 711 278;" xml:space="preserve"
Szponder Środkowy (1694)
viewBox="0 0 711 278" style="enable-background:new 0 0 711 278;" xml:space="preserve"
Mostek (1643)
viewBox="0 0 711 278" style="enable-background:new 0 0 711 278;" xml:space="preserve"
Udziec z kością (1503)
viewBox="0 0 711 278" style="enable-background:new 0 0 711 278;" xml:space="preserve"
Łopatka z kością komplet (1621)
viewBox="0 0 711 278" style="enable-background:new 0 0 711 278;" xml:space="preserve"
Krzyżowa (2090)
viewBox="0 0 711 278" style="enable-background:new 0 0 711 278;" xml:space="preserve"
Rostbef z kością i polędwicą (1550)
viewBox="0 0 711 278" style="enable-background:new 0 0 711 278;" xml:space="preserve"
Rozbratel z Kością (1617)
viewBox="0 0 711 278" style="enable-background:new 0 0 711 278;" xml:space="preserve"
Kark z kością (1630)
viewBox="0 0 711 278" style="enable-background:new 0 0 711 278;" xml:space="preserve"
Łata (2200)
viewBox="0 0 711 278" style="enable-background:new 0 0 711 278;" xml:space="preserve"
Antrykot z okrywą i kością (1604)
viewBox="0 0 711 278" style="enable-background:new 0 0 711 278;" xml:space="preserve"
Antrykot bez kości oko (2240)
viewBox="0 0 711 278" style="enable-background:new 0 0 711 278;" xml:space="preserve"