Strona Główna E Udziec E Zrazowa Górna – Mięsień Półbłoniasty Odbłoniony (2035)

Zrazowa Górna – Mięsień Półbłoniasty Odbłoniony

(2035)

Zrazowa górna mięsień półbłoniasty odbłoniony jest przygotowywana ze zrazowej górnej bez okrywy z błoną (2011) poprzez usunięcie wszystkich błon, tkanki łącznej oraz naczyń krwionośnych uda.

Wymaga dookreślenia:
● M. pectineus i M. sartorius zachowany lub usunięty.

UWAGA:
Wyszczególnione kombinacje mięsa zrazowej górnej – mięsień półbłoniasty odbłoniony (2035) oraz zrazowej dolnej i ligawy odbłonionej (2033) można alternatywnie opisywać jako MIĘSO CZERWONE i stosować jedną z identyfikacji kodu.

Film Instruktarzowy z Rozbioru

Pozostałe Cięcia z Elementu Udziec

Zrazowa Górna (2010)

Zrazowa Górna (2010)

viewBox="0 0 711 278" style="enable-background:new 0 0 711 278;" xml:space="preserve"

Nadpręże (2364)

Nadpręże (2364)

viewBox="0 0 711 278" style="enable-background:new 0 0 711 278;" xml:space="preserve"

Ligawa (2040)

Ligawa (2040)

viewBox="0 0 711 278" style="enable-background:new 0 0 711 278;" xml:space="preserve"

Zdrazowa dolna (2050)

Zdrazowa dolna (2050)

viewBox="0 0 711 278" style="enable-background:new 0 0 711 278;" xml:space="preserve"

Ligawa (2040)

Ligawa (2040)

viewBox="0 0 711 278" style="enable-background:new 0 0 711 278;" xml:space="preserve"

Elementy Zasadnicze

Goleń (1680)

Goleń (1680)

viewBox="0 0 711 278" style="enable-background:new 0 0 711 278;" xml:space="preserve"

Mostek (1643)

Mostek (1643)

viewBox="0 0 711 278" style="enable-background:new 0 0 711 278;" xml:space="preserve"

Krzyżowa (2090)

Krzyżowa (2090)

viewBox="0 0 711 278" style="enable-background:new 0 0 711 278;" xml:space="preserve"

Kark z kością (1630)

Kark z kością (1630)

viewBox="0 0 711 278" style="enable-background:new 0 0 711 278;" xml:space="preserve"

Łata (2200)

Łata (2200)

viewBox="0 0 711 278" style="enable-background:new 0 0 711 278;" xml:space="preserve"